Kdo je kdo a proč se tak jmenují? Foto našich miminek krátce před odchodem do nových rodin.

17.11.2009 15:07

Naše mimina dostala "pracovní" jména, která nás napadla, ihned po jejich narození.Většinou nás k vytvoření jmen vedly tvary bílých znaků, ale taky ne vždy.Od začátku jsem měla jasno, že všechna štěňátka se budou oficiálně jmenovat podle názvů afrických států.Než jsem ale oficiality poslala na plemennou knihu, téměř všichni noví majitelé už věděli, jak budou svým miláčkům říkat, bez ohledu na to, co budou mít v průkazu původu.A protože máme Amálku s oficiálním jménem Ambra a mnoho lidí se mě ptá jestli to jméno ve výstavním katalogu je ta Amálka, rozhodla jsem se udělat radost novým majitelům a dát štěňátkům jména dvě.Vedle "Afriky" tedy mají v rodokmenu i jména na která slyší.

 

Kdo je kdo?:

 

A'Gabon Arten of Silamja, původně Buřt. Žije se svými milujícími páníčky v nádherném selském stavení u Havlíčkova Brodu.

 

A'Kongo Oscar of Silamja, původně Srdíčko kluk.Bydlí v krásném přestavěném statku nedaleko Prahy.Má kolem sebe velkou rodinu s chlapečkem, který mu vybral jméno Oskárek, podle jeho kamaráda ze školky a našeho štěňátka "Oskárka".

 

 

A'Mali Kulisek (čti Kulíšek) of Silamja, původně Hnědásek. Bydlí v Kanadě, blízko Edmontonu, s perfektní rodinkou, s kterou stále podniká dobrodružné kempování v nádherné kanadské přírodě. (všimněte si podobnost jeho jména s druhovým jménem sovy kulíšek nejmenší)

 

A'Togo Oscar of Silamja, původně a současně Oskárek.Jako jedinému zůstalo jeho jméno od narození. Žije se senzační paničkou a pánečkem a taky s kočkou nedaleko Prahy.Jeho velkým kamárádem je chlapeček s dvěma korunkami ve vlasech(viz foto ve starších novinkách)

 

A'Eritrea Coffee of Silamja (vpravo), dříve Mřížka.Hospodaří v baráčku s mladou paničkou a její maminkou v Mladé Boleslavi.

 

 

A'Kenya Jayne of Silamja.Jako jediná se nejmenuje ani po jednom jménu v rodokmenu.Jmenuje se Honza, někdy Honzina.  Odporujeme si tak sami proti se sobě :-)...Zůstala totiž u nás a u Amálky doma! Jayne (Janička) se jmenuje po moji kamarádce z Havaje ale vůbec na jméno nereagovala, ale na Honzu začala slyšet okamžitě a to k ješitné radosti našeho "vůdce smečky" ,mého milého muže, Jana alias Honzy :-)..

 

 

A'Malawi Tara of Silamja, původně Vlaštovka, je teď "rozmazlenou dcerkou"mladých manželů.Všichni se už brzy postěhují do nového domečku u Pardubic.Často se vídáme a Tarinka nás stále všechny miluje, jako svoji původní rodinu.

 

 

A'Mellila Sunny of Silamja, Srdíčková holčička, žije v Ostravě a brzy se nastěhuje též do nového rodinného baráčku.V mladé rodince žije ještě s holčičkou Natálkou a s budoucím dalším malým kámošem, t.č.ještě v bříšku u paničky Vendulky.

 

A'Rhodesia Sunny of Silamja (vlevo), dříve Finisher, bydlí společně s irskou setřicí a yorkshirkou v domečku u Vodňan.Své mladé paničce však patří jenom ona.

 

 

—————

Zpět